zondag 17 januari 2010

" valentijn "

Dank je wel Anita voor het testen van de les en je prachtige creatie:

Deze les is gemaakt van de mooie scrapkit van Jenny en heet: always you're valentine , je kunt hem vinden op haar blog HIER
materialen voor de les HIER ophalen
de tube gemaakt door K.Garvey en laat watermerk intact.
De les is gemaakt met corelx2 en anim. shop.
We gaan beginnen :
1. Bij bestanden - openen nieuw wit vel 600 bij 600
2. ag.1 uit materialen bewerken en plakken als nieuwe laag
3. rand ag1 bewerken kopieren en plakken als nieuwe laag schuif iets naar beneden links ,daarna dubliceren en rechterbovenkant zie voorbeeld plaatje.

4. ag.2 kopieren en plakken als nieuwe laag formaat wijzigen 130 procent vinkje uit bij alle lagen wijzigen en nogmaals vergroten met 120 procent.aanpassen scherpte verscherpen.
5. rand ag2 kopieren en plakken als nieuwe laag deze staat gelijk goed en heeft al slagschaduw, rand ag3 doe hetzelfde als hiervoor met rand ag2.
6.blok met hartjes kopieren en plakken als nieuwe laag schuif iets naar boven en rechts,ga bij lagen schikken omlaag verplaatsen en nog een keer omlaag verplaatsen , nu kun je schuiven met het blok tot deze goed staat dus net onder de randen zie lescreatie bovenaan. dubliceren bij afbeelding omdraaien en spiegelen.
7. rond groot kopieren en plakken als nieuwe laag , bij lagen schikken vooraan en staat gelijk goed,Nu bloem plakken als nieuwe laag en rond klein plakken als nieuwe laag,rond hartjes plakken als nieuwe laag.
8.haal de tube uit materialen of gebruik een andere valentijn tube en plakken als nieuwe laag deze iets verschuiven tot het mooi in het midden staat,bij lagen omlaag verplaatsen onder de rond hartjes en dubliceren deze schikken vooraan bij lagen, ga nu bij lagen op klein rond staan en selecteren alles selecteren - zwevend - niet zwevend - omkeren ,en ga bij lagen op de tube staan NIET op de kopie tube druk op delete.De bovenste tube met gereedschap wisser onderaan weg wissen tot de rand en e.v.t. ook een hartje.
9.versieren naar eigen inzicht ( met scrap elementen van Jenny )en tekst valentijn + watermerk alles samenvoegen en opslaan.
10. ga naar animatie shop en open de animatie hartjes en je creatie deze 8 maal vermeerderen de hartjes naar eigen inzicht een plekje geven op de creatie en klaar is de les.

1 opmerking:

  1. Hoi Edith, ik wilde aan je lesjes beginnen maar kan helaas niet bij de materialen ook bij het schaats lesje niet.Ik krijg te zien dat het te druk is en dat ik een paar minuten moeten wachten.heb ik gadaan maar geraak er nog iet in grrrrrr zal voor morgen zijn vrees ik jammer wat had nu net tijd om lesje te maken snikk.Fijne middag verder xxxjes van mij

    BeantwoordenVerwijderen