zondag 4 oktober 2009

Heerlijke Pompoensoep recept van mijn vriendin gekregen.

Exotische pompoensoep met kokosmelk en kerrie
ingrediënten voor 4 personen 500 gr pompoen1 preiwit1 banaan2 cm verse gember8 dl kippenbouillon
(1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water)
eetl. olijfolie165 ml kokosmelk (blik)
2 koffielepels kerriepeper en zout
VOOR DE AFWERKING1dl room1 mespunt kerrie

Hulpmiddelen Pot - garde- houten lepel

Voorbereiding- Snij het preiwit in ringen- Schil de pompoen en verwijder de pitten.Snij in blokjes.- Snij de banaan in stukken.-Schil en rasp de gember.-Kruid de room met peper en zout en 1 mespunt kerrie poeder.- Zet koel weg tot u de soep opdient !
Bereidingswijze- Verwarm 2 eetlepeld olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren )- Voeg de blokjes pompoen ,de stukjes banaan, de geraspte gember, en 2 koffie lepels kerrie toe en laat 5 min stoven . roer het met een houtenlepel wat om .- Overgiet met de kippebouillon en kokosmelk.- Dek af en laat het geheel nog 15 à 20 min koken op een zacht vuurtje.- Mix daarna de soep fijn . Leng ze indien nodig aan met wat water.- Breng op smaak met wat peper en zout. en nog wat kerrie.
Serveertips- Giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom.- laat eventueel kort kleuren onder de grill en dien dan meteen op.- Kan ook perfect zonder de room worden gegeten.
*** SMAKELIJK ETEN

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen